G-index - metóda predikcie finančného stavu poľnohospodárskych podnikov - Gurčík, Ľubomír
Význam finančnej analýzy "ex post", ktorá poskytuje pre hospodársko-ekonomický proces veľmi potrebné a cenné informácie. Významný prínos pre zdokonaľovanie metód indikovania finančného stavu podniku bola koncepcia "slabých signálov" H.I. Ansoffa. Schopnosť manažmentu podniku reagovať na možné nebezpečenstvo, resp. príležitosť rozdelil Ansoff do piatich štádií. Predstavenie nového modelu viacnásobnej diskriminačnej analýzy, ktorý je pracovne označený ako G-index.