Cieľom opatrení je bezpečnosť občana - Bubelíni, Ján
Vízia vývoja prevencie kriminality v SR v nasledujúcich rokoch (roky 2003-2006, 2007-2020). Aktívna stratégia prevencie kriminality. Dôležitosť vonkajších a vnútorných podmienok. Snaha o prevenciu na ústrednej, regionálnej a miestnej úrovni. Financovanie priorít. Mediálne kampane.