Pravidlá prepravy nebezpečných látok - Schön, Kamil
Preprava nebezpečných látok, predmetov a tovarov je na území SR určená medzinárodnými predpismi a dohodami. Pre cestnú prepravu platí ADR (Európska dohoda o medzinárodnej cestnej preprave nebezpečných vecí). Pre železničnú prepravu platí RID (Medzinárodný poriadok pre železničnú prepravu nebezpečných vecí). Význam prevencie.