Cestovné kancelárie a uplatňovanie DPH s príkladmi - Zuziková, Alena
Nový právny základ upravujúci oblasť podnikania cestovných kancelárií a cestovných agentúr prijatím zákona č. 281/2001 Z.z. o zájazdoch. Ciele osobitnej úpravy zdaňovania cestovných kancelárií. Pojmy "zájazd" podľa zákona o zájazdoch a "obstaranie služieb cestovného ruchu pre zákazníkov" podľa zákona o DPH. Vedenie záznamov podľa par. 46c ods. 8 zákona o DPH. Poskytovanie vlastných služieb CK. Letecká doprava. Predaj zájazdu zahraničnej fyzickej osobe. Praktické príklady.