Globalizace: růst, rizika, asymetrie - Jeníček, Vladimír
Akcelerujúce technologické zmeny bývajú všeobecne považované za hlavnú príčinu postupujúcich globalizačných procesov a ekonomického rastu. Globalizácia technológií sa odráža v globalizácii trhu tovarov a služieb, kapitálu, práce, technológií a informácií. Nová ekonomika a rast. Riziká globalizácie. Asymetria globalizácie. Vplyv globalizácie na zmeny vo svete.