Turecko na prahu Evropské unie: Evropská unie na prahu změny - Karlík, Radomír
Európska integrácia sa od začiatku rozvíja ako projekt pacifikácie regiónu. Účasť Turecka na projekte Schumanovho plánu. Zvláštne postavenie Turecka v skupine kandidátskych krajín. Hospodárska situácia v Turecku. Vnútorná a zahraničná politika.