Stálí členové a reforma Rady bezpečnosti OSN - Kortusová, Pavla
Postavenie OSN v súčasnom svete a úloha Rady bezpečnosti OSN v nových podmienkach. Sila a význam Rady bezpečnosti OSN. Veľkosť a štruktúra. Požiadavky na reformu štruktúry. Reforma pracovných metód. Problematika práva veta. Záujmy Českej republiky a reforma Rady bezpečnosti OSN.