Svetové ceny pšenice, kukurice a ryže najnižšie za sto rokov - Sommer, Alexander
Potravinové zdroje a výživa - významný problém rozvoja svetovej ľudskej populácie. Intenzívne narastajúci počet obyvateľov našej planéty vyvoláva zvýšený dopyt po potravinách (hlavne v rozvojových krajínách). Predpoklady mobilizácie potravinových zdrojov.