Liekom na intenzívnejší boj proti kriminalite je prevencia - Roháč, Ján
Boj proti kriminalite - prevencia ako nástroj bezpečnosti občanov, prevencia prostredníctvom osobitných preventívnych činností, situačná prevencia a prevencia viktimácie. Realizácia systému prevencie kriminality.