Specifika podnikatelské činnosti v Rusku Exkurz do dějin podnikatelství v Rusku - Mrověcová, Ljuba
Počiatky novodobého podnikateľstva v Rusku. História prvých prejavov podnikateľskej činnosti v Rusku. Historické typy trhov. Charakter obchodno-podnikateľskej činnosti v Rusku. Formovanie stavu kupectva v 17. storočí. Cenová politika vlády.