Slovensko nemá inú reálnu voľbu - Baláž, Peter
Výber zo štúdie Petra Baláža a kol., vedúceho katedry medzinárodného obchodu OF EU napísanej na okraj výsledkov výskumnej úlohy Zhodnotenie dopadov vstupu Slovenska do EÚ na výkonnosť a konkurencieschopnosť slovenskej ekonomiky. Úlohy priemyselnej politiky, vývoj odvetví priemyslu, konkurenčná schopnosť odvetví. Výdavky na výskum a vývoj. Potreba rastu exportnej výkonnosti slovenskej ekonomiky.