Nobelova cena za ekonómiu opäť do USA - Kopřiva, Juraj, ml
Udelenie Nobelovej ceny za ekonómiu za rok 2002 Vernonovi Smithovi a Danielovi Kahnemanovi za vnesenie prvkov psychologického výskumu do ekonómie a za laboratórne experimenty v ekonomickej analýze.