Klesajúca populácia je zbytočným strašiakom - Brndiarová, Andrea
Za demografickými tendenciami nestoja ekonomické problémy, ale hlboká kultúrna zmena - triezvy pohľad sociológa Ladislava Rabšica, v rozsiahlej publikácii "Kde ty všechny děti sou?", na súčasný klesajúci trend počtu populácie. Krátka história a súčasný stav vo svete a v Čechách.