Česká republika a harmonizace s Evropským právem - Švarc, Zbyněk
Členstvo Českej republiky a ďalších štátov SVE je podmienené splnením politických a ekonomických predpokladov stanovených na summite Európskej rady v roku 1993 v Kodani, k nim patrí aj harmonizácia vnútroštátneho práva s právom Európskeho spoločenstva. Oblasti ktorých sa týka proces harmonizácie práva členských štátov s právom Európskej únie.