Pohled insidera - donedávna hlavního ekonoma Světové banky - Stiglitz, Joseph E.
Nepochopenie základov trhovej ekonomiky. Kontrasty medzi stratégiami a výsledkami dvoch najväčších krajín Ruska a Číny. Štandardná neoklasická teória fungovania trhovej ekonomiky. Vynútená liberalizácia finančných a kapitálových trhov, jej dôsledky a univerzálna terapia MMF.