Sankcie za oneskorené podanie daňových priznaní, neplatenie dane a za nepoužívanie registračných pokladníc - Piršelová, Dagmar
Objasnenie pojmov pokuta, penále, zvýšenie dane. Pokuty za nesplnenie povinnosti nepeňažnej povahy. Pokuta v blokovom konaní. Zvýšenie dane. Penále za nezaplatenie dane včas, resp. v správnej výške. Penále za nezaplatenie preddavkov na daň včas, resp. v správnej výške. Pokuty v prípade registračných pokladníc.