Sankčný systém v oblasti daní a návrh na jeho zmenu
Sankčný systém má napomáhať daňovým orgánom pri vynucovaní plnenia daňových povinností daňovými subjektami. Sankcie za porušenie daňových povinností sú upravené v príslušných hmotnoprávnych daňových zákonoch. Cieľom je navrhnúť taký sankčný systém, ktorý postihovanie rovnakých nedostatkov bude upravovať v jednom zákone. Materiál je pripravený na rokovanie vlády.