Dôvodová správa k zákonu o medzinárodnej pomoci a spolupráci pri správe daní
V súčasnosti uplatňovaná zmluvná spolupráca Slovenska s ostatnými štátmi je v daňovej oblasti obmedzená len na výmenu informácií v rozsahu, ktorý umožňujú príslušné zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia v odbore daní z príjmov a z majetku. V predkladanom návrhu zákona sa z dôvodu aproximácie legislatívy SR k legislatíve EÚ navrhuje upraviť postup a podmienky na poskytovanie, požadovanie alebo prijímanie medzinárodnej pomoci a spolupráce v daňovej oblasti, t.j. pri správe daní s cieľom správneho určenia daňovej povinnosti subjektov.