Povodňová situácia na Dunaji v auguste 2002 - Lešková, Danica
Povodeň na Dunaji v auguste 2002. Meteorologické podmienky vzniku povodne. Zrážky. Hydrologická situácia. Porovnanie povodne z augusta 2002 s júlovou povodňou na Dunaji v roku 1954.