Zákon č. .../2002 Z.z. z 18. júna 2002 o účtovníctve
Úplné znenie zákona č. .../2002 Z.z. o účtovníctve. Tento zákon upravuje rozsah, spôsob a preukázateľnosť vedenia účtovníctva: 1. právnických osôb, ktoré majú sídlo na území SR, 2. zahraničných osôb, ak na území SR podnikajú, 3. fyzických osôb, ktoré podnikajú alebo vykonávajú inú samostatnú zárobkovú činnosť, ak preukazujú svoje výdavky vynaložené na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie príjmov na účely zistenia základu dane z príjmov podľa osobitného predpisu. Tento zákon nadobúda účinnosť 1. januára 2003, okrem par. 3 ods. 4 až 7, ktoré nadobúdajú účinnosť 1. januára 2004.