Dôvodová správa k zákonu o účtovníctve
Dôvodová správa k návrhu zákona o účtovníctve. Návrh zákona o účtovníctve bol vypracovaný v súlade s Plánom legislatívnych úloh vlády SR na rok 2002. Zákon definuje čo je verný a pravdivý obraz, akým spôsobom je potrebné zabezpečiť preukázateľnosť vedenia účtovníctva a preukázateľnosť účtovnej závierky. Návrh zákona je porovnateľný s právom Európskych spoločenstiev, čo bolo jeho cieľom.