Najdôležitejší je dobrý rozhodca - Ragáčová, Katarína
Zákon č. 244/2002 Z.z. o rozhodcovskom konaní vytvoril pre účastníkov sporového konania vhodné a pružné riešenie obchodnoprávnych a občianskoprávnych sporov. Obsahové vymedzenie rozhodcovskej zmluvy. Spôsobilosť byť rozhodcom. Spory, ktoré nemožno rozhodovať v rozhodcovskom konaní.