Kto nevie projektovať, nech na európske fondy zabudne - Začková, Katarína
Slovensko nedokázalo využiť desať perc. ponúkaných zdrojov z EÚ. Príprava projektov financovaných z predvstupových fondov Phare, ISPA a SAPARD mešká. Na Slovensku je slabá informovanosť o predvstupových fondoch. Oneskorenie kontraktov a prípravy projektov pripravili Slovensko o možnosť vyčerpania ponúkaných zdrojov. Potreba vzdelávania manažérov v tejto oblasti, vrátane štátnej správy na nižších úrovniach.