Kontrola kontrolovanými - Rejta, Štefan
Nadnárodné spoločnosti rozhodujú o miliardových investíciách a významne ovplyvňujú zamestnanosť v jednotlivých krajinách. Vplyv, postavenie a rast nadnárodných spoločností. Veľkosť nadnárodných spoločností z pohľadu národných ekonomík. Pozície amerických spoločností. Vznik zákona o ochrane konkurenčného prostredia. Účinnosť protimonopolných zákonov. Praktiky zakázané americkými protimonopolnými zákonmi. Základné miľníky americkej protimonopolnej histórie. Vybrané právne kauzy.