Dobrovoľní strážcovia poriadku v obci - Thurzo, Alexander
Novela zákona o Policajnom zbore sa zaoberá aj vzťahom k samospráve (novelizovaný zákon č. 490/2001 Z.z.). Verejný poriadok. Výmena informácií. Základ dobrovoľnosti. Pôsobnosť obce.