Dôvodová správa k nariadeniu vlády SR o podmienkach poskytovania osobných ochranných pracovných prostriedkov
Návrh nariadenia vlády harmonizuje legislatívu Slovenskej republiky s legislatívou Európskej únie, konkrétne so smernicou Rady č. 89/656/EHS z 30. novembra 1989 o minimálnych zdravotných a bezpečnostných požiadavkách na používanie osobných ochranných prostriedkov na pracovisku.