Zákon č. 366/1999 Z.z. z 24. novembra 1999 o daniach z príjmov v znení neskorších zákonov a zákona č. 473/2002 Z.z.
Tento zákon upravuje daň z príjmov fyzických a právnických osôb a spôsob platenia a vyberania daní. V prílohách - Zoznam činností, z ktorých príjmy sa nemôžu zdaňovať paušálnou daňou, Zaradenie hmotného majetku do odpisových skupín, Hmotný majetok určený na osobitný spôsob odpisovania.