Európska komisia odporučila veľký tresk - Hajšel, Robert
Osud rozšírenia Európskej únie je najmä v rukách členských krajín. Mnohé členské krajiny majú obavy z rozšírenia z viacerých dôvodov. Veľká časť obyvateľov EÚ pozná východoeurópske krajiny veľmi málo. Najväčšie slabiny u všetkých kandidátov vidí Brusel v budovaní administratívnych kapacít. Z hodnotiacej správy EK o Slovensku.