Vykonávanie nemocenského poistenia - Matlák, Ján
Dňa 29. mája 2002 sa uzniesla NR SR na zákone č. 413/2002 Z.z. o sociálnom poistení. Týmto zákonom sa rušia viaceré právne predpisy z oblasti nemocenského poistenia a dôchodkového zabezpečenia. Tento zákon nadobúda účinnosť 1. júla 2003. Základné pojmy na účely poistenia - zamestnanec, samostatne zárobkovo činná osoba, spolupracujúca osoba, spoločník spoločnosti s.r.o.