Uplatňovanie DPH cestovnými kanceláriami v príkladoch - Kováčiková, Helena
Od 1. januára 2002 novelou zákona č. 289/1995 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov sa ustanovila osobitná úprava uplatňovania dane z pridanej hodnoty pre cestovné kancelárie - ustanovenie par. 46c. Zaviedol sa tak osobitný spôsob zdaňovania u cestovných kancelárií definovaných podľa par. 3 zákona č. 281/2001 Z.z. o zájazdoch, podmienkach podnikania cestovných kancelárií a cestovných agentúr a o zmene a doplnení Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov v znení zákona č. 95/2002 Z.z.