Akciová spoločnosť - Vozár, Jozef
Novela Obchodného zákonníka (zákon č. 500/2001 Z.z.) sa výrazne dotkla problematiky založenia spoločnosti. Právna úprava par. 162 až par. 176 Obchodného zákonníka je osobitnou právnou úpravou založenia akciovej spoločnosti vo vzťahu k všeobecnej právnej úprave obchodných spoločností. Všeobecná právna úprava týkajúca sa založenia obchodných spoločností sa použije subsidiárne, ak osobitná právna úprava akciovej spoločnosti neustanoveje inak.