K novému zákonu o účtovníctve - Laszová, Viera
Dňa 18. júna 2002 schválil parlament Slovenskej republiky zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve. Napriek tomu, že základná filozofia zákona sa nemení, jeho schválenie prinesie so sebou niektoré významné zmeny. Cieľom návrhu bola aproximácia s právom Európskej únie upravujúcim oblasť účtovníctva a vytvorenie podmienok na využívanie medzinárodných účtovných štandardov IAS v prípadoch ak tak ustanoví osobitný predpis. Základné a všeobecné ustanovenia zákona.