Európska menová únia. Maastrichtské kritériá konvergencie - Ivaničová, Zlatica
Krátka história zavedenia spoločnej európskej meny. Maastrichtské konvergenčné kritériá ako predpoklad pre vstup do Európskej menovej únie. Zmysel maastrichtských kritérií v historických súvislostiach. Stav plnenia konvergenčných kritérií k januáru 1998 a na konci referenčného obdobia. Vývoj inflácie v krajinách EU a miera inflácie za rok 1997. Vývoj štátneho rozpočtu a zadlženia štátu na HDP v krajinách EU. Dlhodobé úrokové miery za roky 1996-1998 v krajinách EU.