Základy európskeho práva - Nováčková, Daniela
Pokračovanie zo SEP č.1-2/2002 o základoch európskeho práva. Táto tretia kapitola systémovo analyzuje problematiku " povahy Európskej únie". Medzinárodnoprávna subjektivita podľa medzinárodného práva verejného. Medzinárodnoprávna subjektivita Európskych spoločenstiev - jej vznik a jej predmet. Medzinárodnoprávna subjektivita Európskej únie. Členstvo Slovenskej republiky v Európskej únii.