Po dobytí strednej a východnej Európy zamieril Allianz ešte ďalej na východ - Záborský, Ján
Predaj Slovenskej poisťovne koncernu Allianz AG uzavrel prvé desaťročie expanzie tohto nemeckého gigantu v krajinách strednej a východnej Európy (SVE). Allianz sa stal jednoznačne najväčším zahraničným investorom v oblasti SVE. Po "dobytí" SVE sa Allianz nezastavil a pokračuje ďalej na východ, začína sa orientovať na Rusko a zaujíma sa aj o Čínu.