Teoretické interpretace transformace ve střední a východní Evropě - Pavlínek, Petr
Rôzne a často rozporuplné chápanie transformácie ekonomiky v strednej a východnej Európe. Prehľad anglofónnej literatúry zaoberajúcej sa transformáciou v SVE v 90. rokoch. Neoliberálna stratégia a interpretácia transformácie v SVE. Neoliberálne prístupy v praxi. Neklasické ekonomické analýzy transformácie v SVE. Neomarxistické teórie prechodu medzi štátnym a súkromným kapitalizmom. Kritika teórie prechodu. Alteranatívne prístupy k transformáciám v SVE. Závislosť na predchádzajúcom vývoji. Marxistická analýza výrobného procesu.