Úloha technických památek v rozvoji českého cestovního ruchu - Kudela, Ladislav
S ohľadom na rastúci tlak konkurencie na trhu cestovného ruchu je nutné počítať s rozvojom ďalších aktivít a sprístupnením nových atraktivít pre turistov. Možnosti uplatnenia technických kultúrnych pamiatok. Pojem technická pamiatka. Využitie technických pamiatok ako súčasti svetového kultúrneho a prírodného dedičstva v Českej republike. Využívanie technických pamiatok a priemyslovej architektúry v cestovnom ruchu vytvára nové možnosti, ako zvýšiť atraktivitu priemyslových oblastí.