Abeceda obchodu: Mezinárodní přeprava zboží - Šubert, Miroslav
Pestrosť a diverzifikácia dopravného trhu. Vzťah obchodník - prepravca a zasielateľ - dopravca. Práva a povinnosti zasielateľa. Udelovanie príkazov k preprave. Práva a povinnosti dopravcu. Balenie tovaru. Poistenie v zahraničnom obchode. Základné podmienky prepravy v jednotlivých dopravných odvetviach - železničná, letecká, kamiónová, námorná doprava.