Hodnotenie finančnej situácie vybraných súborov poľnohospodárskych podnikov - Gurčík, Ľubomír
Analýza finančného stavu súboru tridsiatich poľnohospodárskych podnikov hospodáriacich v lepších a horších pôdno-klimatických podmienkach. Hodnotenie finančného stavu sa opiera o ukazovatele rentability, likvidity, doby inkasa pohľadávok a splácania záväzkov, krytie zásob dlhodobým kapitálom, zadlženosť a úrokové krytie, ako aj o vybrané ukazovatele cash-flow.