Zákon o výšších súdnych úradníkoch je účinný od 1.9.2002 - Roháč, Ján
Od 1. septembra 2002 platí nový zákon č. 425/2002 Z.z. o vyšších súdnych úradníkoch. Vymenovanie za súdneho úradníka. Súdny úradník je pri rozhodovaní viazaný. Písomné poverenie súdneho úradníka v občianskom a v trestnom súdnom konaní.