Prvé cenné papiere boli zmenky - Chovancová, Božena
Pohľad na históriu vzniku cenných papierov. Nová éra bankovníctva. Rozvoj akciových spoločností. Nové podmienky obchodovania s cennými papiermi. Dematerializácia cenných papierov.