Svět bez etiky je nevýkonný - Fiala, Zbyněk
Rozhovor s nositeľom Nobelovej ceny za ekonomiu z roku 1986 Jamesom Buchananom o zmysle dodržovania pravidiel, politikoch a rozpočtoch. J. Buchanan sa zameriava na pôvod a motívy chovania inštitúcií, je predstaviteľom filozofického smeru skúmania ekonomie, patrí k najväčším znalcom chovania štátu. Podľa neho občania majú kontrolovať politikov, aby dosiahli lepšiu rovnováhu medzi verejným a súkromným a priamo v ústave má byť zakotvená požiadavka na vyrovnaný rozpočet.