Národní program přípravy na stárnutí na období 2003-2007
Národný program prípravy na starnutie na obdobie 2003-2007 bol schválený Uznesením vlády ČR č. 485 z 15.5.2002. Oblasti, ktoré program rieši: etické princípy, prirodzené sociálne prostredie, pracovné aktivity, hmotno zabezpečenie, zdravý životný štýl, kvalita života, zdravotná starostlivosť, komplexné sociálne služby, spoločenské aktivity, vzdelávania, bývanie seniorov.