Summit EÚ otvoril cestu lacnejšiemu rozšíreniu - Hajšel, Robert
Európska únia dosiahla dohodu o financovaní rozšírenia. Okrem všeobecnej ekonomickej klauzuly schválila únia dva špeciálne ochranné nástroje - týkajú sa fungovania vnútorného trhu a oblasti spravodlivosti a vnútra. Problém priamych platieb. Bruselský summit znížil sumu zo štrukturálnych fondov EÚ určenú pre nových členov.