Vstup Malty do Evropské unie se blíží příprava CBM na vstup do EU a do Evropského systému centrálních bank - Němcová, Hana
Príprava Centrálnej banky Malty (Central Bank of Malta, CBM) na vstup do Európskej únie. Činnosť a základné atribúty nezávislosti CBM. Menová politika. Vzťahy s medzinárodnými inštitúciami.