Pražský summit 2002: směrování Aliance do 21. století
V novembri sa v Prahe stretnú na najvyššej úrovni predstavitelia štátov Severoatlantickej aliancie (NATO) a Euroatlantickej rady (EAPC). Ich úlohou bude pripraviť Alianciu na všetky kľúčové výzvy nového bezpečnostného prostredia, a to ako v kontexte udalostí z vlaňajšieho 11. septembra, tak s ohľadom k celkovej situácii po skončení studenej vojny. Reformy v aliančnej administratíve. Noví členovia a nové záujmy a možnosti. České záujmy a možnosti. Slovenská republika a NATO. Vzťah Rusko a NATO. Perspektívy rozvoja NATO.