Perspektivy evropské energetické bezpečnosti - Gryc, Aleš
V súvislosti s európsku integráciou, a najmä intenzívnym prepájaním svetových trhov dochádza v ekonomike EÚ k štrukturálnym zmenám. Rýchly rast európskeho hospodárstva sa okrem iného prejavuje zvýšeným energetickým dopytom. Závislosť vyspelých krajín od ropy. Prehľad štruktúry dovozu ropy z krajín OPECu. Celkové dovozy ropy do EÚ. Situácia v dovoze zemného plynu. Rozvoj programov zameraných na podporu úspory energie.