Regionální dimenze - revitalizace konceptu v Evropské unii - Widemannová, Marie
Pojem región v európskych krajinách v kontexte regionálnej politiky. Inštitucionálne aspekty - mezo-resp. regionálneho stupňa v Európe. Prístup regiónov k rozhodovacím procesom v Európskej únii. Európska úloha mezo stupňa vládnutia regiónov a ich problémy.