Čo zabezpečuje 4. direktíva EU - Uherčíková, Ľudmila
Európsky parlament prijal dňa 16.5.2000 Direktívu 2000/26/EC k harmonizácii legislatívy členských štátov v poistení zodpovednosti za škody spôsobené prevádzkou motorového vozidla a k doplneniu Direktív 73/239/EEC a 88/357/EEC ako 4. direktívu k poisteniu zodpovednosti za škody spôsobené prevádzkou motorového vozidla. Členským štátom uložil Európsky parlament prijať opatrenia na zabezpečenie aplikácie 4. direktívy do 1.7.2002. Skúsenosti zo zavádzania 4. direktívy do praxe.