Priebeh a následky povodní na Slovensku v roku 2002
Zložitá povodňová situácia na Slovensku v roku 2002. Najničivejšie následky mali povodne v Bratislavskom kraji, osobitne v povodí rieky Dunaj, v Prešovskom, Banskobystrickom a Žilinskom kraji. Prehľad škôd spôsobených povodňami za obdobie rokov 1997-2002.